Mer om Thailand:    Thailand    Bangkok    Koh Samui    Koh Phangan    Koh Samet    Phuket    Khao Lak    Koh Lanta    Hotell under 1000 baht
Chaweng.org logotype

 
Hem Hotell Villor Stranden Att göra Att se Äta ute Uteliv Turer EnglishไทยDeutschSvenskaFrançaisNederlandsItaliano
РусскийEspañol中文日本語한국어العربيةעברית


Welcome to Chaweng


Att se här

Stranden


Stranden är naturligtvis den främsta attraktionen på Chaweng. Inte bara för det inbjudande vattnet, den vita fina sanden eller de omgivande kokospalmerna, men också för alla de aktiviteter som finns representerade här; vattensporter, strandmiddagar, strandfester etc.

  Mer information om Chawengstranden

Big Buddha-statyn


Big Buddha eller Wat Phra Yai är en tolv meter hög Buddhastaty som byggdes 1972. Den ligger bara några kilometer norr om Chaweng och är lätt att åka hit med en moppe / motorcykel eller en taxi. Var vänlig och visa de thailändska buddhisterna respekt och bär en passande klädsel (långbyxor och ej bar överkropp / bikini) när ni besöker Big Buddha. Statyn innefattar även en Suphannahong-båt och ett Dharmahjul, som båda blev färdigbyggda 2006.

Wat Plai Laem


Templet är beläget mellan Big Buddha och stranden Choeng Mon. Wat Plai Laem är mycket färgglatt tempel med fantastiska målningar och fascinerande omgivande statyer. Väl värt ett besök! Ta med en kamera.

Chawengsjön och Reggae Pub


Sjön i Chaweng ligger mittemot Chaweng Beach Road (ifrån stranden sett). Den är delvis omgiven av barer och klubbar som det berömda Reggae Pub (ett stort legendariskt diskotek som ursprungligen byggdes av mestadels bambu). Om man gillar att promenera så är en promenad längs med Chawengsjön idealisk. Det arrangeras också regelbundna aerobic-klasser här, om du känner för ett riktigt träningspass under semestern.

Marknadsplats


På andra sidan sjön (vid stranden) ordnar den thailändska lokalbefolkningen en stor marknad säsongsvis, där de säljer skor, kläder, mat, musik, DVD: s och souvenirer etc.

Bar Ice Samui


Bar Ice Samui är en av fåtalet barer i sitt slag i Asien. Nästan allting i baren är tillverkat av is och temperaturen är ungefär sju minusgrader. Baren är öppen varje dag mellan 16.00 - 02.00 och den är belägen i norra änden av Chawengsjön. Barn tillåts inne i baren fram till 22.00 på kvällen.

Muay Thai - Thaiboxning


Chaweng Stadium ligger nära Laem Din marknaden, Chawengsjön och Reggae Pub. Lokala Thaiboxare och även utländska boxare gör upp här 2-3 dagar i veckan. En kommentator presenterar matcherna och enklare mat och dryck finns till försäljning.


Shopping

Chaweng erbjuder den bästa shoppingen på Koh Samui och numer hittar du de flesta typer av affärer och butiker i området. Det finns även ett antal duktiga skräddare, som på beställning syr upp kostymer, skjortor, klänningar, vinterkappor och jackor.

Det finns också flera sportbutiker (som till exempel "Sport Stadium" i centrala Chaweng, bredvid Via Vai restaurant), skönhetssalonger, kläd och mode butiker längs med Chaweng Beach Road. Orginal kläderna finns inne i butikerna och kopiorna ute på gatan i marknadsstånden.

Att pruta


Glöm inte att pruta när du köper varor från gatan. En rabatt på upp till 40-50% av det ursprungliga priset är ofta möjlig att komma ner till. I affärer och butiker är det inte alltid möjligt eller accepterat att pruta, men det är ofta klokt att försöka, särskilt när du förhandlar med skräddarna.

Fotobutiker och optiker


Längst med Chaweng Beach Road finns det också flera fotobutiker som erbjuder digitala kopior, porträtt och pass fotografier. Det finns också många optiker och glasögonbutiker som erbjuder allt från kvalitativa solglasögon (Ray Ban, Oakley, Armani, Dolce Gabbana, Boss, DKNY, Versace osv) till vanliga glasögon och kontaktlinser (ofta till ett mycket överkomligt pris).

På strandgatan återfinns även gatuförsäljare som säljer kopierade DVD-filmer, musik-CD-och tv-spel och det finns också några guldhandlare och juvelerare i området. Traditionellt thailändskt hantverk och souvenirer som thai-siden, målningar och handkarvade tvålar finns också till försäljning längs strandgatan.

Närbutiker


7-Eleven, Family Mart (en japansk kedja) och små lokalt ägda närbutiker återfinns nästan överallt i Chaweng.


Snabbköp - Stormarknader

Tops Market Place


Tops är en större livsmedelsbutik i centrala Chaweng, strax norr om McDonald's, nära stranden. Tops erbjuder ett ganska brett utbud av lokala och importerade livsmedel och varor. Om du längtar efter mat och varor som producerats utanför Thailand, är Tops nog ett bra tips.

Tesco Lotus


Tesco Lotus är ett mycket större shoppingcenter, som ligger mellan Chaweng och Bo Phut, lite norr om Samui Bangkok Hospital. På Tesco Lotus hittar du mat, kläder, hushållsmaskiner, elektronik, leksaker, kontorsmaskiner, möbler, verktyg och biltillbehör etc. Priserna är ofta ganska låga och Lotus har blivit många av öbornas favoritvaruhus.

HomePro


Beläget i samma byggnad som Tesco Lotus. Home Pro säljer alla typer av elektronik, verktyg och hushållsprodukter såsom kylskåp, frysar, fläktar, luftkonditionering, TV, DVD, musik, hushållsmaskiner, dammsugare etc.

Makro


En grossistbutik med själv-service-koncept intill huvudvägen, norr om Tesco Lotus, men på motsatt sida.

Big C


En annan stormarknad norr om Chaweng nära Bandon Hospital. Livsmedel, matvaror, hushållsprodukter och kläder finns till försäljning.


Marknader

Laem Din Market


Den lokala marknaden i Chaweng är en traditionell thailändsk utomhusmarknad som erbjuder färska grönsaker, frukt, fisk, skaldjur, kött, lite billiga kläder, hushållsvaror, etc. Marknaden ligger söder om Chawengs sjö.


  Boka turer och utflykter på Koh Samui här
  Om du vill kontakta oss, klicka här

General information

Här är Chaweng beläget

The location of Chaweng BeachVädret på Chaweng
  Click for Ko Samui, Thailand Forecast Click for Ko Samui, Thailand Forecast   Torrperioden: december-februari
Värmeperioden: mars-augusti
Regnperioden: september-november


Chaweng.org finns hittills på

English      ไทย      Deutsch      Svenska      Français      Nederlands      Italiano   Русский      Español      日本語      中文      한국어      العربي       ة      עברית


Partners and advertisements

Book hotels in Chaweng

Book villas in Chaweng

Advertise here
Professional logo design by Yenit Rawadee Computer Shop The Human Development Foundation
Professional web design by Yenit Please care about the Chaweng Environment Do never drive drunk on Samui
   

Annonsera ovan    Upplev ögongodis och sevärdheter
Chaweng strand - Koh Samui

Reseguide till Chaweng. © Copyright 2009.  Photos by Jens         
Alla rättigheter reserverade. Av: Yenit - Samui Web Design          Unika besökare sedan oktober 2008: