Mer om Thailand:    Thailand    Bangkok    Koh Samui    Koh Phangan    Koh Samet    Phuket    Khao Lak    Koh Lanta    Hotell under 1000 baht
Chaweng.org logotype
 
Hem Hotell Villor Stranden Att göra Att se Äta ute Uteliv Turer EnglishไทยDeutschSvenskaFrançaisNederlandsItaliano
РусскийEspañol中文日本語한국어العربيةעברית


Welcome to Chaweng


Chaweng - En populär strand

Koh Samui (eller Ko Samui som är en alternativ stavning) är den tredje största ön i Thailand. Den populäraste stranden på Samui heter Had Chaweng (Had betyder strand på thailändska) och är belägen på östkusten, norr om Lamai Beach och söder om Samuis exotiska flygplats. Chaweng är en av de längsta stränderna på ön och den överlägset mest populära.


Hur tar man sig till Samui?

Flyg


1. Med Bangkok Airways från Suvarnabhumi Airport i Bangkok eller från Phuket Airport i Phuket. Det är flera dagliga avgångar, men dessa är ganska ofta fullbokade under högsäsongen, så vårt förslag är att du gör din bokning tidigt för att vara säker på att få en plats.

2. Med Thai Airways från Suvarnabhumi Airport i Bangkok. Antingen direkt till Samuis flygplats, eller till Suratthanis flygplats på fastlandet. Från denna åker man buss, minibuss eller taxi till färjan i Donsak. Du kan köpa färjebiljetten när du kommer fram till färjeläget.

Du kan boka dina flygbiljetter på internet direkt från flygbolaget eller köpa den i en resebyrå i Thailand.

Buss


Från Bangkok avgår bussarna antingen från den berömda turist / backpacker gatan; Khao San Road eller från den Södra Bussterminalen, som är belägen på Boromrat Chonnani Road. Biljetter kan inhandlas i de flesta resebyråerna i Bangkok.

Det avgår också bussar från Phuket, Krabi, Pattaya och Hat Yai. Biljetterna kan köpas på lokala resebyråer eller direkt på bussterminalen.

Bussen tar dig till Donsak eller till någon annan pir vid kusten i Surat Thani. Du kan köpa färjebiljetten direkt vid färjeläget, om du inte har införskaffat en redan i Bangkok i form av en sk kombinationsbiljett.

Tåg


Tåget avgår från tågstationen Hualampong i Bangkok. Biljetter köper man i någon av de alla resebyråerna i huvudstaden, eller direkt på järnvägsstationen. Det finns både privata första klass sovvagnar (för två personer) och billigare andra klass kupéer och liggvagnar .

Det är i Suratthani du skall kliva av. Från järnvägsstationen i Suratthani tar man buss, minibuss eller taxi till piren i Donsak. Du kan köpa färjebiljetten på färjeläget i Donsak.


Att ta sig runt Samui

Taxi


De flesta taxichaufförer använda INTE taxametern, så du bör absolut förhandla om priset i förväg. En taxiresa går normalt loss på mellan 100-600 baht, beroende på distansen.

Songtaew


En Songtaew är en röd flakbilstaxi som är utrustad med två vaderade bänkar bakom föraren. Passangerarna slår sig ner på dessa bänkar. Priset är mellan 30-50 baht beroende på distansen, men efter klockan 18.00 på kvällen måste du förhandla om priset i förväg. Priset är som regel högre på kvällarna.

Motorcykeltaxi


Dessa är vanliga 100-125 kubiks motorcyklar och man sitter bakom föraren. Priset är ca 30-150 baht beroende på hur långt du åker. Även i detta fall bör du förhandla i förväg.

Hyra motorcyckel


Det finns flera uthyrningsfirmor i Chaweng där man kan hyra motorcycklar och moppar. De flesta motorcyklarna är 100 - 125 cc (Honda Wave, Honda Dream, Honda Click, Yamaha Nuovo, Yamaha Mio, Suzuki Step, Suzuki Hayate etc.) Priset varierar från 100-200 baht per dag, beroende på hyresperiodens längd.

Det finns också större motorcyklar som Harley Davidson och olika sportmotorcyklar (såsom Kawasaki Ninja och Honda CBR etc.) tillgängliga. Kör på ett ansvarsfullt sätt och använd ALLTID hjälm. Alltför många motorcykelolyckor inträffar dessvärre på Ko Samui.

Hyra bil


Biluthyrning är ett annat lite säkrare alternativ. En jeep kostar från cirka 800 baht per dygn och en personbil kostar från cirka 1500 baht och upp per dygn. Det finns flera olika modeller (Toyota Yaris, Toyota Vios, Toyota Camry, Toyota Fortuner, Honda Jazz, Honda Accord, Honda Civic och Isuzu Hi-Lander etc.) Större uthyrningsfirmor som Avis, Budget och Hertz erbjuder även försäkring. Det kan bli dyrt om du hamnar i en olycka utan en sådan.

Observera! Kom ihåg att köra på vänster sida i Thailand.


Stranden på Chaweng

På den sex kilometer långa stranden hittar man många mysiga hotell och resort. Chaweng är perfekt för dem som vill uppleva en fin strand, prisvärd shopping, ett intensivt nattliv och mysiga restauranger.

En fantastiskt vacker och exotisk golfbana (Santiburi i Maenam) och flygplatsen ligger en relativt kort taxiresa från Chaweng.

Chaweng Noi


Söder om Chaweng hittar du stranden Chaweng Noi (Lilla Chaweng på thailändska). Detta är en mycket kortare strand med några hotell och mysiga strandrestauranger. Chaweng Noi kan vara ett bra alternativ för dig som vill ha lite mindre människor omkring dig på stranden (framför allt under högsäsongen).

Strandaktiviteter


På Chaweng finns det många dykskolor, ett par thaiboxningskolor, flera internet-caféer, många duktiga skräddare och ett flertal utmärkta restauranger. Det finns ett antal strandaktiviteter här som; jet-ski, åka bananbåt, fallskärmsflygning efter motorbåt (vilket innebär en segling högt över vattnet med en fantastisk utsikt över Chaweng). Det finns även möjlighet att hyra katamaran, kanot eller att åka vattenskidor, wakeboard och vindsurfa.

Det finns flera uthyrningsställen på Chaweng som tillhandahåller vattensportsutrustning som till exempel utanför Best Beach Resort och Chaweng Garden Beach Resort. Om du vill dyka eller ta dykcertifikat, kan du exempelvis ta en strandpromenad tills du kommer fram till P & P Samui Resort, där du finner dykskolan "Dive Point" som arrangerar dykresor till Koh Tao och till andra platser i Suratthanis skärgård.

  Ytterligare information om andra vattensportsaktiviteter hittar du här

Avänd solskydd


Solen här är mycket, mycket intensiv. Använd en solkräm med en SPF på minst 8. Vi skulle till och med rekommendera en solskyddsfaktor på 15-30 för ditt egna välmående. Då slipper du se ut som mogen tomat (det gör även riktigt ont) och du minimerar riskerna för blåsor och sjukdomar relaterade till solskador och för intensivt solande.

Strandrestauranger och barer


Om du känner behov att dricka eller att äta, så är det inga problem. Längs med stranden och strandgatan, finns det många barer och mysiga restauranger. Allt ifrån enkla, billiga thailändska matstånd till rena lyxrestauranger.

Det finns också ställen som har specialiserat sig på "after beach partyn" med musik, barbeque och drinkar. Två av dessa ställen är Ark Bar och Liquid Lounge, och målgruppen här är främst i 18-35 åldern. På kvällen, ställer många av hotellen ut bord på stranden och serverar middag för sina gäster och förbipasserande.

Simning och massage


De södra delarna av Chaweng lämpar sig bäst för simning. På de norra delarna är det inte lika djupt. Många thailändska kvinnor erbjuder prisvärd massage i skuggan vid stranden. Det kan vara mycket avkopplande efter en sen utekväll eller en dag i solen. Samma kvinnor erbjuder ofta också manikyr, men glöm inte att förhandla om priset i förväg. Om priset verkar vara för högt, är det antagligen så!

Strandförsäljare


Det finns ett stort antal försäljare längs med stranden som tillhandahåller allt från glass och drycker (öl, läsk eller fruktjuice) till färgglada saronger och shorts. En del av dem utför även hennatatueringar, hårflätning och fotmassage. De flesta av försäljarna är vänliga, så om du inte vill köpa något från dem, säger du bara emot och de kommer då troligen att lämna dig ifred.


  Om du vill kontakta oss, klicka här

General information

Här är Chaweng beläget

The location of Chaweng BeachVädret på Chaweng
  Click for Ko Samui, Thailand Forecast Click for Ko Samui, Thailand Forecast   Torrperioden: december-februari
Värmeperioden: mars-augusti
Regnperioden: september-november


Chaweng.org finns hittills på

English      ไทย      Deutsch      Svenska      Français      Nederlands      Italiano   Русский      Español      日本語      中文      한국어      العربي       ة      עברית


Partners and advertisements

Book hotels in Chaweng

Book villas in Chaweng

Bangkok guide and hotels
Thailand guide Rawadee Computer Shop Soi Sixten - Forum om Thailand
Advertise here Phuket hotels and guide Do never drive drunk on Samui
   

Annonsera ovan    Vit sand och kokospalmer
Chaweng strand - Koh Samui

Reseguide till Chaweng. © Copyright 2009.  Photos by Jens         
Alla rättigheter reserverade. Av: Yenit - Samui Web Design          Unika besökare sedan oktober 2008: